:::: MENU ::::

Posts Categorized / ΕΡΓΑ

  • May 11 / 2014
  • 0
ΕΡΓΑ

Φράγμα Μπελμά, έργο της ΔΕΥΑ Αγιάς

Βρισκόμαστε στην περιβαλλοντολογική αδειοδότηση του έργου κατασκευής τριών φραγμάτων στην θέση “Μπελμά” Κισσάβου. Με την κατασκευή τους μπορούν να αποθηκευτούν 7.000.000 κυβικά νερού για αρδευτικούς και υδρευτικούς σκοπούς. Η περιοχή μπορεί να αναβαθμιστεί τουριστικά και να αρδευτούν πάνω από 20.000 στρέμματα γης. Η ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ και η ολοκλήρωσή του θα σηματοδοτήσει την ποιοτική τουριστική αναβάθμιση του ωραιότερου βουνού της Ελλάδος.

  • May 10 / 2014
  • 0
ΕΡΓΑ

Αποκομιδή απορριμμάτων με βυθιζόμενους κάδους

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται το έργο εγκατάστασης βυθιζόμενων κάδων σε κεντρικές τοποθεσίες στην Αγιά. Επιδιώκουμε πάντα μια πιο καθαρή πόλη.

  • May 02 / 2014
  • 0
ΕΡΓΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ – ΕΡΓΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μέσα από ένα περιληπτικό πίνακα σας παρουσιάζουμε τις Ενταγμένες Δράσεις μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τις Δράσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τις οι οποίες έχουν κατατεθεί προτάσεις και βρίσκονται υπό εξέταση, από τον Δήμο Αγιάς.

Κατεβάστε το αρχείο  σε μορφή xls.

Κατεβάστε το αρχείο  σε μορφή pdf.

 

  • Jan 21 / 2014
  • 0
ΕΡΓΑ

Kατασκευή φράγματος στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς

Στην κατασκευή φράγματος στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς προχωρούν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αγιάς. Συγκεκριμένα υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 359.000 ευρώ (με Φ.Π.Α.) με πόρους του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Στόχος του έργου είναι η εξασφάλιση της ύπαρξης σταθερής ποσότητας νερού για τη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης των αρδευόμενων εκτάσεων της περιοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν και ετοίμασαν το έργο, ώστε σήμερα να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης που ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη του έργου!

Όπως τόνισε και ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, με τον δήμαρχο, τον Αντώνη Γκουντάρα, ενεργοποιηθήκαμε, συνεργαστήκαμε και εντάξαμε μετά ένα χρήσιμο έργο για το Μεγαλόβρυσο Αγιάς, ένα έργο ουσίας το οποίο ήταν ζητούμενο εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για το φράγμα στη θέση Προφήτη Ηλία, με ταυτόχρονη δημιουργία μιας υδατοδεξαμενής 60.000 κυβικών μέτρων, αλλά και 1500 μέτρων αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει το νερό για τις ανάγκες των κατοίκων και των αγροτών της περιοχής. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 359.000 ευρώ, το οποίο βελτιώνει την παραγωγικότητα, αλλά και τη ορθολογική διατήρηση του νερό, που είναι και το ζητούμενο σήμερα. Αυτό δείχνει, ότι μέσα από συνεργασία, με ωριμότητα σχέδιο και με διεκδίκηση πετυχαίνουμε έργα, τα οποία αλλάζουν την εικόνα της περιοχής, όσον αφορά τη διαχείριση του νερού».

Περισσότερες λεπτομέριες και εδώ.

  • Nov 11 / 2008
  • 0
ΕΡΓΑ

Εγκαινιάστηκε ο εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός Μελίβοιας.

Στην προσπάθεια προστασίας και διαφύλαξης των δασικών εκτάσεων της περιοχής της Μελιβοίας και σαν ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στην κατάσβεση πυρκαγιών, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008 στη Μελιβοία, παρουσία αρχών του νομού και κατοίκων της περιοχής, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός που τον λειτουργεί εθελοντικό σώμα, που συγκρότησαν ο Δήμος Μελιβοίας σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών (ΕΣΕΠΑ).

!100_0411

Ο σταθμός βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των παλαιών σφαγίων, ο οποίος, στελεχωμένος απο περίπου σαράντα άτομα αποτελεί μια εστία συνειδητοποιημένων πολιτών που ενδιαφέρονται για την προστασία τόσο του ανθρώπου λοσο και του περιβάλλοντος.

Continue Reading