:::: MENU ::::

Posts Categorized / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  • May 16 / 2014
  • 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Φίλες και Φίλοι Συμπολίτες,

Πέρασαν σχεδόν τρεισήμισι χρόνια από τη μέρα που μ’ εμπιστευθήκατε να ηγηθώ της προσπάθειας για την οργάνωση και την λειτουργία του νέου διευρυμένου Δήμου Αγιάς.

Η μεγαλύτερη θεσμική αλλαγή που έγινε ποτέ στη Χώρα δυστυχώς συνέπεσε με τη χειρότερη οικονομική συγκυρία που έζησε ποτέ η Πατρίδα μας. Η κρίση που ξέσπασε και επηρέασε αρνητικά κάθε οικογένεια δεν μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχασε το 60% των πόρων της.

Ο Δήμος μας ξεκίνησε τη νέα αυτή προσπάθεια με τις χειρότερες οικονομικές προϋποθέσεις αφού το εγγεγραμμένο χρέος ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι οφειλές χωρίς παραστατικά -οι οποίες διεκδικούνται με αγωγές στα δικαστήρια μέχρι και τώρα- προσέγγιζαν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Continue Reading

  • May 15 / 2014
  • 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συγκέντρωση στη Μελιβοία

Αντ. Γκουντάρας σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στη Μελιβοία:
«Στη νέα θητεία μπορούμε να κάνουμε πράξη πολλά από τα όνειρά μας»

«Έχουμε όνειρα για τον τόπο μας, αντλούμε δύναμη απ’ αυτά, μπορούμε όλοι μαζί στη νέα θητεία να κάνουμε πράξη πολλά από τα όνειρά μας», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Αγιάς και εκ νέου υποψήφιος κ. Αντώνης Γκουντάρας μιλώντας χθες το βράδυ σε ογκώδη συγκέντρωση στη Μελιβοία.

«Η καινούργια θητεία 2014-9 είναι μακράν η πιο κρίσιμη για τον διευρυμένο δήμο Αγιάς σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. Άρα, εξίσου κρίσιμη είναι και η ψήφος την Κυριακή 18 Μαίου», τόνισε ο κ. Αντ. Γκουντάρας κι ανέφερε προς επίρρωση των λεγομένων του τρεις συγκεκριμένους λόγους:

-«Χάρις στις σκληρές προσπάθειες που κάναμε ως δημοτική αρχή με όλους τους κατοίκους του δήμου μας στην τρέχουσα θητεία, το 2015 ο δήμος μας πρόκειται να έχει εξοφλήσει το σύνολο των παλαιών οφειλών του. Με άλλα λόγια, από του χρόνου μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση στον δήμο μας, να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας, να ξαναδούμε το θέμα των δημοτικών τελών, να δρομολογήσουμε μεγάλα έργα και παρεμβάσεις μικρού προϋπολογισμού αλλά μεγάλης κοινωνικής χρησιμότητας. Από το 2015 ο δήμος Αγιάς περνά σε μια νέα εποχή, με σημαντικά αυξημένες δυνατότητες.

Continue Reading

  • May 13 / 2014
  • 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Δελτίο Τύπου της ΠΑΔηΚ Αγιάς

Α. Γκουντάρας στο Στόμιο:
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ»

Έργα πνοής για το Στόμιο και την ευρύτερη περιοχή ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του.

Σημαντικά έργα που επιλύουν χρόνια προβλήματα του Στομίου και της ευρύτερης περιοχής και ταυτόχρονα βελτιώνουν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, την Δευτέρα το βράδυ, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Στόμιο ο δήμαρχος Αγιάς και εκ νέου υποψήφιος Αντώνης Γκουντάρας.

Ο Αντώνης Γκουντάρας, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους του συνδυασμού του, μιλώντας στους κατοίκους της περιοχής αναφέρθηκε στη δημιουργία Δικτύου Αποχέτευσης στο Στόμιο, έργο ύψους 1,7 εκ. ευρώ , το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης και περιλαμβάνει την κατασκευή λειτουργικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στην περιοχή και την σύνδεσή του με τον βιολογικό καθαρισμό. Όπως είπε πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που σηματοδοτεί την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων με την αποχέτευση στην παραλιακή ζώνη του Δήμου, αναβαθμίζει την ζωή στα παράλια και διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμαρχος Αγιάς επισήμανε ότι η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων σε συνδυασμό με το έργο που αφορά το λιμάνι του Στομίου, την κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αποχέτευσης στο Στόμιο και την ευρύτερη περιοχή αλλά και το ΣΧΟΟΑΠ Ευρυμενών, σηματοδοτούν την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής.

«Με σχεδιασμό, συνέπεια και σκληρή δουλειά θα έχουμε σύντομα απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα για τους πολίτες μας», σημείωσε.

Ο Αντώνης Γκουντάρας υπογράμμισε ότι όνειρο του είναι η δημιουργία ενός δήμου πρότυπου, υπόδειγμα εξυπηρέτησης του πολίτη, με ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου μας, ενός δήμου εγγυητή μιας δίκαιης κοινωνίας, που μεριμνά για όλους, καταλήγοντας «Δημιουργούμε καθημερινά ένα Δήμο πρότυπο. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε προκειμένου να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας».

  • May 13 / 2014
  • 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Δελτίο Τύπου της ΠΑΔηΚ Αγιάς

«Χρυσή ευκαιρία για το Δήμο μας το νέο ΕΣΠΑ» και περιοδεία σε Ποταμιά, Μεγαλόβρυσο, Ανατολή, Σκήτη το Σ/Κ.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τις περιοδείες του στα χωριά του Δήμου Αγιάς ο Δήμαρχος Αγιάς και εκ νέου υποψήφιος Αντώνης Γκουντάρας.

Ο επικεφαλής της ΠΑΔηΚ επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο, την Ποταμιά, το Μεγαλόβρυσο, την Ανατολή και την Σκήτη. Ο Αντώνης Γκουντάρας και οι υποψήφιοι του  κατά την διάρκεια των επισκέψεών τους στα χωριά του Δήμου γίνονται δεκτοί με ιδιαίτερη θέρμη από τους κατοίκους, οι οποίοι παντού προσέρχονται  μαζικά προκειμένου να τον ακούσουν.

Ο Δήμαρχος Αγιάς και εκ νέου υποψήφιος κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ποταμιά αναφέρθηκε στην μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται στο Δήμο με την νέα προγραμματική περίοδο, το νέο ΕΣΠΑ. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ανοίγονται νέες ευκαιρίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την δημιουργία μικρών και μεγάλων έργων που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην καθημερινότητα των πολιτών. Σημείωσε ότι ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο, συμπληρώνοντας ότι απαιτείται εμπειρία προκειμένου να μην χαθεί αυτή η «χρυσή» ευκαιρία για το Δήμο μας. Μάλιστα ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι ο Δήμος Αγιάς αυτή την στιγμή έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έργα που ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ.

Ο Αντώνης Γκουντάρας κατά την διάρκεια των επισκέψεών του σε Μεγαλόβρυσο και Ανατολή αναφέρθηκε στο δρόμο που πρόκειται να κατασκευαστεί και θα ενώνει το Μεγαλόβρυσο και την Ανατολή με την Μελιβοία και την παραλιακή ζώνη, έτσι όπως είπε χαρακτηριστικά «όποιος επιθυμεί να δεί τον Κίσσαβο θα μπορεί με ασφάλεια και ταχύτητα να κυκλοφορήσει μέσα στο βουνό και να κατέβει γρήγορα στα παράλια».

Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία φράγματος στη θέση Μπελμά(ήδη παραδόθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων), χωρητικότητας 7εκατ. Κυβικών μέτρων νερού και πολλαπλής χρησιμότητας. Το έργο αυτό όπως τόνισε θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ύδρευση καθώς όπως σημείωσε «Ο μύθος ότι έχουμε νερά δεν ισχύει και οφείλουμε να διαχειριστούμε με ορθολογικό τρόπο το νερό της ύδρευσης αλλά και της άρδευσης, όπως και να το προστατεύουμε ως πολύτιμο ελλειμματικό αγαθό».

Ο Δήμαρχος Αγιάς κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Σκήτη δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής και ικανοποιημένος για τα μηνύματα νίκης που εξακολουθεί να λαμβάνει κατά την διάρκεια των περιοδειών του, σημειώνοντας «Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σας και την αγάπη σας».

Ο Αντώνης Γκουντάρας αναφέρθηκε επίσης και στο χρέος του Δήμου που παρέλαβε όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου πριν τρεισίμισι χρόνια το οποίο ανερχόταν στα 10 εκατ. ευρώ εγγεγραμμένο χρέος και 1,5 εκατ. ευρώ οφειλές χωρίς παραστατικά, το οποίο σήμερα χάρης «στην μεγάλη υπομονή και προσπάθεια των δημοτών μας έχει φθάσει στα 3 εκ. ευρώ και είναι άκρως διαχειρίσιμο. Μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, το 2015 ο δήμος μας θα έχει καταφέρει να εξοφλήσει πλήρως όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Pages:12