:::: MENU ::::

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συγκέντρωση στη Μελιβοία

  • May 15 / 2014
  • 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συγκέντρωση στη Μελιβοία

Αντ. Γκουντάρας σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στη Μελιβοία:
«Στη νέα θητεία μπορούμε να κάνουμε πράξη πολλά από τα όνειρά μας»

«Έχουμε όνειρα για τον τόπο μας, αντλούμε δύναμη απ’ αυτά, μπορούμε όλοι μαζί στη νέα θητεία να κάνουμε πράξη πολλά από τα όνειρά μας», διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Αγιάς και εκ νέου υποψήφιος κ. Αντώνης Γκουντάρας μιλώντας χθες το βράδυ σε ογκώδη συγκέντρωση στη Μελιβοία.

«Η καινούργια θητεία 2014-9 είναι μακράν η πιο κρίσιμη για τον διευρυμένο δήμο Αγιάς σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. Άρα, εξίσου κρίσιμη είναι και η ψήφος την Κυριακή 18 Μαίου», τόνισε ο κ. Αντ. Γκουντάρας κι ανέφερε προς επίρρωση των λεγομένων του τρεις συγκεκριμένους λόγους:

-«Χάρις στις σκληρές προσπάθειες που κάναμε ως δημοτική αρχή με όλους τους κατοίκους του δήμου μας στην τρέχουσα θητεία, το 2015 ο δήμος μας πρόκειται να έχει εξοφλήσει το σύνολο των παλαιών οφειλών του. Με άλλα λόγια, από του χρόνου μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση στον δήμο μας, να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας, να ξαναδούμε το θέμα των δημοτικών τελών, να δρομολογήσουμε μεγάλα έργα και παρεμβάσεις μικρού προϋπολογισμού αλλά μεγάλης κοινωνικής χρησιμότητας. Από το 2015 ο δήμος Αγιάς περνά σε μια νέα εποχή, με σημαντικά αυξημένες δυνατότητες.

-Είναι σε εξέλιξη έργα προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την άρτια και απρόσκοπτη υλοποίηση των οποίων μέχρι το 2015 καλούμαστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

-Από φέτος ξεκινά το νέο ΕΣΠΑ με σημαντικούς πόρους για τους δήμους εκείνους που θα είναι πρώτοι σε ώριμα έργα και τεκμηριωμένες μελέτες.

Το ερώτημα, λοιπόν, που καλούνται να απαντήσουν οι δημότες με την ψήφο τους είναι συγκεκριμένο: Θα αξιοποιήσει ο δήμος μας τις νέες δυνατότητες που διανοίγονται ή θα χάσει μια ιστορική ευκαιρία που όμοιά της μπορεί να μην έχει σε προβλεπτό χρονικό ορίζοντα;

Εμείς – ξεκαθάρισε ο κ. Αντ. Γκουντάρας – στην παράταξή μας ΠΑΔηΚ απαντάμε θετικά: «Ναι, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία». Είναι στο χέρι μας, στην απόφαση των κατοίκων του δήμου μας.

Εμείς στην ΠΑΔηΚ, την παράταξη των μεγάλων επιλογών, δίνουμε τη μάχη με τη δύναμη του προγράμματός μας, με τις θέσεις και τις ιδέες μας, μ’ ένα ψηφοδέλτιο που εκπροσωπεί το σύνολο της κοινωνίας και το οποίο εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία του δήμου και στη νέα θητεία», τόνισε.

Ο δήμαρχος Αγιάς αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που κατασκευάζει η ΔΕΥΑ , στα έργα διευθέτησης χειμάρρων και στα αρδευτικά έργα.

Ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών που προετοιμάζονται, ενώ μίλησε για τις προτάσεις που θα καταθέσει ο δήμος τη νέα προγραμματική περίοδο, νέο ΕΣΠΑ, και αφορούν την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

Ανέλυσε θέματα του παλιού αιγιαλού , των φερόμενων δημοσίων εκτάσεων και των ευεργετικών διατάξεων των νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, όπως και την εξέλιξη των πολεοδομικών μελετών.

Αναφέρθηκε ακόμα στις μεγάλες πολιτιστικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει ο δήμος και έφερε ως παράδειγμα την ανάδειξη των αρχαιοτήτων , αλλά και σε μικρότερες παρεμβάσεις που έγιναν κατά την διάρκεια των τρεισήμισι χρόνων της θητείας του σε όλους τους τομείς του δήμου.

Comments are closed.